ISTORIJA-ONLINE sajt za ljubitelje istorije

  • post:
  • broj komentara: 0
  • broj poseta: 2,490
Želimo da Vas obavestimo da je počeo sa radom Istorija-OnLine, sajt za ljubitelje istorije.
 
Istorija on-line je multimedijalni udžbenik istorije za đake i roditelje, nastavnike osnovnih škola, đake srednjih škola i njihove nastavne profesore kao i za studente fakulteta. Osnovni koncept Istorije on-line je da đacima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima istorije na fakultetu posluži kao pomoćno didaktičko sredstvo u nastavi istorije, i kako bi svima njima pomogli da što lakše savladaju gradivo nastavnih jedinica iz već postojećih udžbenika i priručnika istorije.
 
Udžbenici Istorije biće pisani za peti, šesti, sedmi i osmi razred osnovne škole. Za prvu, drugu, treću i četvrtu godine gimnazija i srednjih stručnih škola. Posebni udžbenici će biti pisani i za sve nastavne predmete istorije na studijama istorije. Svi udžbenici će biti strogo prilagođeni uzrastu učenika.
 
Sve nastavne jedinice udžbenika će biti pisane prema planu i programu Ministrastva prosvete Republike Srbije pri izvodjenju nastave istorije u osnovnim, srednjim školama i na fakultetima. Imajući to u vidu, pri pisanju svih naših udžbenika, uzeli smo kao uzor sadržaje svih savremenih udžbenika i priručnika istorije u izdanju “Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva” i u izdanju drugih renomiranih izdavačkih kuća.
Tekst udžbenika biće praćen slikama i mapama (kartama). Svaka lekcija biće praćena video zapisima, kratkim filmovima u trajanju od deset minuta i biti prezentovana na našim You Tubu kanalima.
Mi se ne svrstavamo ni u jedan pravac, i naučni pristup pri pisanju udžbenika biće zasnovan na sloganu velikog rimskog istoričara Lucija Kornelija Tacita “Bez mržnje i pristasnosti”. Projekat Istorija-OnLine je nastao u cilju afirmacije istorijske i etnografske nauke i promovisanja bespaltne edukacije prilikom čega se držimo gesla “Znanje za sve.”
 
Progres pisanja udžbenika možete pratiti na našem portalu www.istorija-online.com, ili na našem facebook kanalu.
Ako se nekad osetiš malen, zapostavljen i depresivan...

Uvek se seti da si nekad bio najbrži spermatozoid u svojoj grupi!Beograd

17 °c
Clear
Vlažnost: 68%
Vetar: 6.4 km/h
Pritisak: 1017 hPa

Kinshasa

22 °c
Clear
Vlažnost: 88%
Vetar: 8 km/h
Pritisak: 1013 hPa

Syowa, Antarctica

°c

Vlažnost:
Vetar: 0 km/h
Pritisak: hPa