ISTORIJA-ONLINE sajt za ljubitelje istorije

  • post:
  • broj komentara: 0
  • broj poseta: 2,126
Želimo da Vas obavestimo da je počeo sa radom Istorija-OnLine, sajt za ljubitelje istorije.
 
Istorija on-line je multimedijalni udžbenik istorije za đake i roditelje, nastavnike osnovnih škola, đake srednjih škola i njihove nastavne profesore kao i za studente fakulteta. Osnovni koncept Istorije on-line je da đacima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima istorije na fakultetu posluži kao pomoćno didaktičko sredstvo u nastavi istorije, i kako bi svima njima pomogli da što lakše savladaju gradivo nastavnih jedinica iz već postojećih udžbenika i priručnika istorije.
 
Udžbenici Istorije biće pisani za peti, šesti, sedmi i osmi razred osnovne škole. Za prvu, drugu, treću i četvrtu godine gimnazija i srednjih stručnih škola. Posebni udžbenici će biti pisani i za sve nastavne predmete istorije na studijama istorije. Svi udžbenici će biti strogo prilagođeni uzrastu učenika.
 
Sve nastavne jedinice udžbenika će biti pisane prema planu i programu Ministrastva prosvete Republike Srbije pri izvodjenju nastave istorije u osnovnim, srednjim školama i na fakultetima. Imajući to u vidu, pri pisanju svih naših udžbenika, uzeli smo kao uzor sadržaje svih savremenih udžbenika i priručnika istorije u izdanju “Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva” i u izdanju drugih renomiranih izdavačkih kuća.
Tekst udžbenika biće praćen slikama i mapama (kartama). Svaka lekcija biće praćena video zapisima, kratkim filmovima u trajanju od deset minuta i biti prezentovana na našim You Tubu kanalima.
Mi se ne svrstavamo ni u jedan pravac, i naučni pristup pri pisanju udžbenika biće zasnovan na sloganu velikog rimskog istoričara Lucija Kornelija Tacita “Bez mržnje i pristasnosti”. Projekat Istorija-OnLine je nastao u cilju afirmacije istorijske i etnografske nauke i promovisanja bespaltne edukacije prilikom čega se držimo gesla “Znanje za sve.”
 
Progres pisanja udžbenika možete pratiti na našem portalu www.istorija-online.com, ili na našem facebook kanalu.
Medo zabranio pušenje trave u šumi.
Ide on tako jednom i vidi nešto se dimi iz vode.
Gurne on ruku u vodu i izvuče zeku a ono mu oči naduvane, crvene...
Je li bre, zeko, jesam li rek'o ja da nema duvanja?
 Džabe, za nas ribice to ne važi!Beograd

4 °c
rain mist
Vlažnost: 93%
Vetar: 33.6 km/h
Pritisak: 995 hPa

Kinshasa

29 °c
Scattered Clouds
Vlažnost: 70%
Vetar: 11.2 km/h
Pritisak: 1011 hPa

Syowa, Antarctica

°c

Vlažnost:
Vetar: 0 km/h
Pritisak: hPa